Knyta scarf

Det finns många sätt som man kan knyta en scarf på, fler än de flesta tror förmodligen. Hur man knyter den är såklart en smaksak och alla sätt är bra. Men ibland kan det vara kul med ny inspiration.

Olika varianter på hur man knyter sin halsduk eller scarf kan ge helt olika look och passar bra till olika tillfällen. Till en uppklädd proper stil vill man ofta att knuten skall se ordentlig ut medan en ledig stil tillåter en mer avslappnad och ”slarvig” knut. Olika varianter av knytningar passar även bra till olika årstider.

Nedan video visar några av de mest populära sätten som man kan knyta scarf på. Håll i hatten för här går det undan.

 • Enkel svepning

  Svep scarfen ett varv runt halsen och låt båda ändarna vara löst hängande. Går att variera hur tight man drar åt den mot halsen. Se till att ändarna är lika långa så ser det mer propert ut.

 • Snurrad svept scarf

  Samma svepning som ovan med ett enkelt varv men istället för att bara låta ändarna hänga löst tvinnar man in dem i öglan. Att knyta scarfen på det här sättet ger ett mer kompakt intryck och är snyggt till dagar då man inte är ute efter någon värmande effekt för halsen.

 • Knuten

  Vira scarfen två eller tre varv och avsluta med att knyta den. Knyt ihop ändarna efter sista varvet runt halsen. Knuten kan man ha rakt nedåt eller åt sidan vilket man föredrar bäst. Vissa föredrar även att stoppa in knuten under halsduken så att den döljs. Perfekt variant dagar då det drar snålt ute och man behöver den isolerande värmande känslan mot halsen. Passar extra bra till vinterjackor.

 • Knopen

  Den här varianten kräver att man tittat ordentligt på videon, men är ändå simpel att lära. Häng scarfen över halsen, den ena änden längre än den andra. Knyt en lös knut på den långa änden med utrymme i mitten. Dra igenom den kortare änden genom din knut och dra åt så hårt som du önskar. Antingen med knuten nära halsen eller löst hängande en bit ned.

 • Öglan

  Häng scarfen dubbelvikt över nacken, dra kortändarna igenom den ögla som bildas och dra åt. Mycket simpelt och väldigt enkelt.

Som videon visar så finns det många fler variera att knyta scarf på. Lär in några stycken för att kunna variera beroende på klädsel, tillfälle och årstid.