Hur väljer man rätt halsduk eller sjal?

bff1f6545e1604b978b602c19b8a9cd25a 13 scarves lede.2x.rhorizontal.w600 300x200 - Hur väljer man rätt halsduk eller sjal?

En sjal eller scarf gör höjer varje outfit till något alldeles extra. Men med så många valmöjligheter kan det vara svårt att hitta den perfekta sjalen. Därför ger vi dig här några tips på hur du ska göra för att hitta den bästa halsduken eller sjalen för just dig.

När ska sjalen eller halsduken användas?

Det är stor skillnad på en tjock halsduk och en tunn och mönstrad sjal. Därför bör du först tänka på i vilket syfte den ska användas. Vill du ha en tjock och härlig halsduk som håller dig varm över vintern eller är du mer på jakt efter en snygg sjal som kan kombinera dina vardagsoutfits? När du vet hur din sjal ska användas är det mycket enklare att skala ner utbudet och endast fokusera på dem som passar dina önskemål.

Mönstrad eller enfärgad?

scarves for women 656005 l 300x300 - Hur väljer man rätt halsduk eller sjal?

Ett annat val som du måste göra är om du ska köpa en mönstrad eller enfärgad sjal. Här bör du tänka på vad du har för kläder i din garderob för närvarande. Om du normalt går i mycket enfärgade och enkla baskläder kan det vara roligt att piffa upp dina outfits med en lite färggladare scarf. Om du istället har mycket mönstrade kläder kan det lätt bli för mycket om även sjalen är mönstrad och det kan vara bättre att satsa på ett enfärgat alternativ.

Hög kvalitet eller slit och släng

En sista faktor som du bör ta hänsyn till är hur mycket du vill betala för en scarf. Du kan välja att betala lite mer och få en scarf som håller i flera år. Var säker på att det är en modell som du verkligen gillar. Köper du en lite billigare variant får du vara beredd på att den inte håller lika länge, dock kommer du har råd att köpa flera olika sjalar. Det är upp till dig vad du väljer.