Grått, svart och mönstrat för herr i vinter

Kyliga vindar drar i över vårt land och med det även våra värmande nyheter för herr vintern 2017.

Halsduken är alltid rätt när graderna börjar visa ensiffrigt och kallare än så. Den ger även en chans att addera stil och elegans till ytterplaggen som annars lätt kan bli enfärgade och tråkiga. Vi gillar de klassiska modellerna som alltid passar att ha under rocken eller jackan. Till vinterrocken som ofta är enfärgad är en mönstrad stickad halsduk alltid snygg.

Stickad svart halsduk herr

Mjuk och varm stickad halsduk med fransar för herr.

För att en halsduk eller scarf skall vara lätt att vira snyggt måste den ha bra proportioner. Många män föredrar de något smalare modellerna då de sitter snyggare under rocken eller jackan utan att göra kragen för knölig. De flesta av våra nya herrhalsdukar är runt 30 centimeter i bredd vilket gör dem enkla att vira eller knyta snyggt.

Randigt snyggt till rocken

I år är den klassiska rocken, som så många år tidigare, trendigt för män. Till den mörka enfärgade vinterrocken är en randig halsduk i en något ljusare nyans, alternativt en accentfärg för att ge liv, snyggt och ger ett elegant intryck. De här två randiga halsdukarna är våra egna favoriter i årets vinterkollektion.

Randig halsduk herr

Randig halsduk herr

Mörkgrå halsduk herr

Mörkgrå halsduk för herr med fransar i ändarna.

Vilken knut är snyggast?

”Bankirknuten”, ”franska-knuten” eller ”Stockholmsknuten”, varianterna är många och åsikterna om vilken som är den snyggaste knuten går isär. Som vanligt när det gäller mode så finns inga rätt eller fel utan bara tycke och smak. Generellt sett så passar olika knutar/svepningar olika bra beroende på typ av halsduk, klädsel och väderlek. Det vi kan konstatera är i alla fall att de tre mest populära sätten att knyta sin herr-halsduk eller scarf på är följande:

  • ”Stockholmsknuten” – Det klart mest populära sättet att knuta sin herr-halsduk på. Enkelt att få till, snyggt, snabbt och smidigt. Halsduken är dubbelvikt och hängs över halsen med öglan på ena sidan och ändarna på andra. Ändarna träs in i öglan så att halsduken kan dras åt.
  • Öppen svepning – Att bara ha halsduken hängande med öppen hals är snyggt till dressade tillfällen då man exempelvis bär slips och kostym och vädret tillåter. Se till att halsduken är en smal modell och inte allt för lång.
  • Enkelt varv – vira halsduken ett varv runt halsen, enkelt och elegant att exempelvis låta en av ändarna försvinna bakom axeln medan den andra hänger fram.